χειρουργικές και μη παθήσεις του αμφιβληστροειδούς

Για πρώτη φορά στην Κέρκυρα προσφέρουμε χειρουργική αντιμετώπιση παθήσεων του αμφιβληστροειδούς όπως είναι η αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς, η οπή της ωχράς κηλίδας, η επιωχρική μεμβράνη, η ενδοϋαλοειδική αιμορραγία και η υαλοειδοαμφιβληστροειδική έλξη.

 

Οι ασθενείς μας δε χρειάζονται πλέον να υποστούν την πολυδάπανη και στρεσογόνο διαδικασία του ταξιδιού προκειμένου να χειρουργηθούν. Η αποφυγή του ταξιδιού έχει επιπλέον πλεονεκτήματα στη χειρουργική του αμφιβληστροειδούς όπου χρησιμοποιούνται αέρια μέσα στον οφθαλμό που καθιστούν απαγορευτικό μετεγχειρητικά το ταξίδι με αεροπλάνο (ως και για 2 μήνες). Ακόμα και το να βρεθεί ο ασθενής σε υψόμετρο κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με αυτοκίνητο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το μετεγχειρητικό αποτέλεσμα. Συχνά επίσης μετά το χειρουργείο απαιτείται παραμονή σε πρηνή θέση(μπρούμητα) ακόμα και για μία εβδομάδα.

Τα χειρουργεία πραγματοποιούνται από την ομάδα μας η οποία περιλαμβάνει ειδικό χειρουργό αμφιβηστροειδούς.

Για το σκοπό αυτό έχουμε εγκαταστήσει στη Γενική κλινική Κέρκυρας ειδικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. 

Οι ιατροί της ομάδας μας κατέχουν πολύχρονη εμπειρία στη διάγνωση και αντιμετώπιση παθήσεων του αμφιβληστροειδούς καθώς έχουν εργαστεί και εξειδικευτεί σε μεγάλα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας.

Το ιατρείο περιλαμβάνει επίσης σύγχρονη Οπτική τομογραφία συνοχής (OCT) και κάμερα βυθού για τη διάγνωση, και παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Συγκεκριμένα εφαρμόζονται σύγχρονα διαγνωστικά και θεραπευτικά  πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της Ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, των φλεβικών θρομβώσεων του αμφιβληστροειδούς και άλλων παθήσεων.